Terugblik op de sector ‘appearance’

Appearance

Het blok ‘appearance’, de reden waarom ik deze opleiding heb gekozen. Eindelijk begon dit blok!

Dit keer moesten we geen trendrapport schrijven of conceptversterking uitwerken, we moesten een event gaan organiseren. Aan de ene kant vond ik dit wel een beetje jammer, omdat ik zo niet in contact kwam met een externe opdrachtgever zodat ik kon leren hoe zo een bedrijf te werk gaat. Maar een event organiseren leek me toch ook wel ontzettend leuk!

Voor school moesten we een event organiseren om meer jongens naar de opleiding te trekken. Mijn eerste gedachte was: en dat wil je met een ‘appearance- event’ gaan doen? No way dat dat gaat lukken.

Het eerste jaar werd gesplitst in twee groepen, de een moest zich gaan richten op meisjes, de ander op jongens. Zo kreeg je allerlei verschillende stands die gericht waren op meisjes, en stand die gericht waren op jongens. Wat hieruit bleek is dat de groepjes gericht op jongens helemaal geen stand hadden met ‘mode, make-up of iets waar je gelijk aan denkt als je aan de sector appearance denkt. Het gaat veel verder dan dat.

Ik, samen met mijn groepje, moest me richten op de meisjes en dit is heel goed gelukt, want wij hadden de publieksprijs gewonnen!

Ook zijn we een dagje naar de modestad geweest: Antwerpen! Hier zijn we eerst naar het modemuseum geweest en hebben we een tentoonstelling van Walter van Beirendonck mogen zien.Daarna mochten we zelf rondlopen en gaan zoeken naar leuke winkeltjes.

Na deze vijf weken die helemaal centraal stonden in de sector appearance denk ik nog steeds dat dit echt mijn sector is waar ik me in wil gaan specialiseren. Maar ik heb nog drie sectoren te gaan, dus wie weet verander ik nog wel van gedachten!

Advertenties

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: